fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Olivia Saare “Robi” ja Jaan Rannapi “Suvelindude” esitlus 18. septembril

olivia-saar-robiTeisipäeval, 18. septembril kell 13 esitleb TEA Kirjastus Eesti Lastekirjanduse Keskuses Olivia Saare lasteraamatut „Robi” ja Jaan Rannapi lasteraamatut „Suvelinnud”.

Möödunud aastal tähistasid nii Olivia Saar kui Jaan Rannap 80. sünnipäeva. Mõlemalt armastatud lastekirjanikult ilmunud uus lasteraamat tõestab, et nad on jätkuvalt heas loomingulises vormis.

Olivia Saare „Robi on lugu väikesest armsast kutsikast, kellest kasvab suur uhke hundikoer, kellesse õde-venda väga kiinduvad. Kuid olude sunnil peavad lapsed oma lemmikloomast lahkuma ja see tekitab neis sügavat kurbust ning kaotusekibedust. Siis aga juhtub midagi erakordselt toredat ja rõõmustavat, millest lapsed isegi unistada ei oska…

Jaan Rannapi „Suvelinnud” on helge ja rõõmus suvelugu. Siin on tegelasteks suvevaheaega veetvad tragid ja tarmukad Liisi ja Jonni ning nende muhedad vanaemad. Sündmustik hargneb maal, keset loodust, loomi ja linde. Raamatus on meisterlikult loodud karaktereid, suurepärast, koguni pisiasjadeni üllatavat loodusetundmist ja suvist, valgusest läbipaistvat meeleolu. Olivia Saar iseloomustab „Suvelinde” kui astridlindgrenlikku lugu.

Mõlema raamatu kunstnik on Ülle Meister, kes on emotsionaalselt edasi andnud nii raamatute tegelasi kui ka tegevuspaiku.

„Robi ja „Suvelindude” esitlusel on võimalik autogramme saada nii Olivia Saarelt, Jaan Rannapilt kui Ülle Meistrilt. Esitletavad raamatud on müügil soodushinnaga.