fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Tähekese lipuluuletuste konkursi võitjad teada!

kertu_sillaste_Taheke_illustratsioon

Neljapäeval, 19. veebruaril 2015 kell 12 toimub lastekirjanduse keskuse rõdusaalis Tähekese ja Riigikantselei luulevõistluse „Meie oma Eesti lipp” võitjate autasustamine.

Detsembri Täheke kuulutas koostöös Riigikantseleiga välja võistluse „Meie oma Eesti lipp”, kuhu saabus kokku 93 luuletust. Erinevalt enamikust Tähekese viimasel ajal korraldatud võistlustest olid seekord oodatud mitte lapsed, vaid täiskasvanud autorid.

„Valik ei olnud lihtne – arvestatavaid kandidaate oli ootamatult palju,” ütles Tähekese peatoimetaja Ilona Martson. „Võitjate valikul lähtusime eeskätt tekstide sobivusest Tähekese lugejatele. Nii mõnigi tekst oli selline, mis kõnetas pigem täiskasvanut, aga mitte last. Samuti ei tõstetud esile ärkamisaegset sõnastust ja klišeesid, mida võistlustööde hulgas oli ootuspäraselt palju. Võistluse korraldamise ideeks oli pigem avardada arusaamist lipu värvide taga olevatest sümbolitest.”

Žürii (Ilmar Trull, Peep Ilmet, Ilona Martson, Gert Uiboaed) otsustasid anda välja neli põhiauhinda (500 eurot) ja ühe eripreemia (100 eurot). Põhiauhinnad saavad: Jaanus Vaiksoo luuletuse „Põhjatuulemaal” eest, Lehte Hainsalu luuletuse „Tuul” eest, Adam Cullen luuletuse „Tervitus” eest ja Helle Kirsi luuletuse „Tähtis töö” eest. Eripreemia saab Tarmo Tuule lipukujulise luuletuse „Lipuvarras pealkirjaks” eest.

Esile tõsteti veel selliseid luuletusi nagu „Meie oma Eesti lipp”, autor Marju Lina; „Jaanihommik” ja „24. veebruar”, autor Lehte Hainsalu; „Milleks meile lipp”, autor Alar Pikkorainen; „Triibulipu retsept”, autor Tuuli Seinberg.

Kertu Sillaste illustratsioon