fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Moskvas avati Eesti lasteraamatute illustratsioonide ülevaatenäitus

10513349_10152812380233995_2356407435377292654_n19. märtsil 2015 toimus Moskvas A. Gribojedovi nimelises lasteraamatukogus näituse „Südamega tehtud. Eesti lasteraamatute illustratsioonid“ avamine.

Ülevaatenäitusel saab näha kümne autori töid.

Eesti muinasjuttudest ja rahvaluulest on inspiratsiooni saanud Ülle Meister ja Piret Mildeberg, tänapäevaseid jutte illustreerib Anne Pikkov. Tiia Mets on autoriraamatu kirjutanud ja joonistanud toetudes Tallinna Vana Toomase legendile, Urmas Viigi pildid on tehtud kaasaegsele Ungari muinasjutule. Regina Lukk-Toompere illustreerib enne sõda ilmavalgust näinud raamatu uustrükki, Anne Linnamägi värsket lasteluulet, Katrin Ehrlich aga kaasaegseid Eesti muinasjutte. Juss Piho pildid on tehtud Norra ja Jakuudi muinasjuttudele, Viive Noor on inspiratsiooni ammutanud klassikast.

Selline ongi suures plaanis tänane Eesti lasteraamatuillustratsioon, mis hõlmab erinevaid põlvkondi, teemasid ja tehnikaid pakkudes huvi ja kunstinaudingut ka Eestist väljaspoole.

„Viimastel aastatel on oluliselt kasvanud Eestis väljaantavate lasteraamatute hulk ja paranenud kvaliteet. Raamatud on muutunud värvilisemaks ja pildirikkamaks. Tuntud tegijatele lisandub uusi ja huvitavaid käekirju, illustraatori elukutse on muutunud popiks,” kommenteerib Eesti lastekirjanduse hetkeolukorda näituse kuraator Viive Noor.

Näitus valmis Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja Eesti Kujundusgraafikute Liidu koostööna Eesti Vabariigi Suursaatkonnaga Moskvas ning jääb avatuks aprilli lõpuni.