fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Suvevaheaja laager „Kaheksa ühe hoobiga”

Suvevaheaja alguses, 8.–11. juunil 2015 on 1.–3. klassi lõpetanud õpilastel võimalus osaleda laagris „Kaheksa ühe hoobiga”. Lapsed saavad nelja päeva jooksul osaleda kaheksa Tallinna vanalinnas asuva muuseumi ja keskuse tegevuses.

Laagris toimuvad suures osas samad tegevused, mis märtsis aset leidnud laagris.

Registreerumine laagrisse on lõppenud, kõik kohad on täis!

Põnevas laagriprojektis osalevad Ajaloomuuseum, Eesti Lastekirjanduse Keskus, Loodusmuuseum, NUKU teater ja muuseum, Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Teatri- ja Muusikamuuseum, Tervishoiumuuseum ja Eesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseum.

Kõik muuseumid ja keskused asuvad vanalinnas ühe kilomeetri raadiuses. „Kaheksa ühe hoobiga” laager annab hea võimaluse osa saada põnevatest haridusprogrammidest ja tegevustest, tänu millele on iga päev eri näo ja teoga. Esimene selline laager toimus märtsis 2015 ning oli väga populaarne.

PRAKTILINE INFO
Laager toimub 8.–11. juunil ja laagripäev kestab kuus tundi. Kogunemine on igal hommikul kell 9.50–10.00 laagriplaanis ette nähtud muuseumis.

NB! Laager lõpeb kell 16.00. Eeldame, et vanemad tulevad lastele järele õigeaegselt või on lastel selge tee vanalinnast koju.

Täpne laagriplaan saadetakse igale osalejale eraldi pärast laagritasu maksmist.

Neljal päeval toimuva laagri hind on 60 eurot. Hinna sisse kuuluvad kõikides muuseumites toimuvad tegevused ja materjalid, käibemaks ning lõunasöök.

Lapsed jaotatakse klasside kaupa rühmadesse. Iga laagripäeva jooksul veedetakse aega kahes muuseumis. Lõunale ning teistesse muuseumidesse saadavad lapsi muuseumitöötajad.

Vanusegrupp: 1.-3. klassi lõpetanud lapsed.
Lõunasöök: igal päeval saavad lapsed lõunatunnil (kl 12.00-13.00) sooja söögi. Lõunale minnakse ühiselt koos muuseumitöötajatega. Kui teie lapsel on mõne toiduaine vastunäidustus, palume sellest registreerimisel märku anda.

Laagri eest tasumine toimub arve alusel, mis saadetakse registreeringu järgselt paari nädala jooksul. Ühte gruppi mahub 10–15 last.

TEGEVUSED MUUSEUMITES

Loodusmuuseumis ammutavad lapsed uusi teadmisi botaanikast, zooloogiast ja geoloogiast ning viivad läbi tõelisi laborikatseid.

Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones saab tutvuda keskaegse maja, arhitektuuri, kaubanduse ja eluga. Räägitakse esemete tähendusest meie ümber ja sellest, kuidas sünnib ajalugu. Proovitakse arheoloogi ametit ning otsitakse Suurgildi hoones elava keskaegse lohe Gilberti jälgi.

Niguliste muuseumi keskaegsete müüride vahel mängitakse detektiivimängu ning uuritakse vanu legende ja salapäraseid pilte.

NUKU muuseumis mängivad lapsed varjuteatrit. Koos luuakse lugu, valgustus ja heli ning tehakse proovi!

Eesti Lastekirjanduse Keskuses loetakse raamatut, tehakse ristsõnu ja otsimismänge ning meisterdatakse.

Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis arutletakse eesti disaini püsiekspositsioonis disaini teemadel ja mõeldakse välja uusi põnevaid tooteid! Näitusel „Uus Põhjamaade moeillustratsioon II” saavad lapsed lisaks fantaasiarohketele moeillustratsioonidele näha ka töödele eelnenud visandeid ja inspiratsioonimaterjale. Näitustest inspireerituna saavad kõik lapsed end ka loovalt väljendada!

Teatri- ja Muusikamuuseumis tutvutakse muuseumi erilisemate pillidega ja vaadatakse muusikainstrumentide sisse. Lisaks sellele mängitakse teatrimänge ja meisterdatakse.

Tervishoiumuuseumis toimub muuseumitund „Söö terviseks” koos mängude ja meisterdamisega ning muuseumiekskursioon.

Lisainfo:
Hannele Känd
„Kaheksa ühe hoobiga” projektijuht ja NUKU kommunikatsioonijuht
5669 8839 / 667 9509
hannele.kand@nuku.ee