fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Selgumas on Põlvepikuraamatu konkursi võitjad!

polvepiku-logo-2Kolmapäeval, 11. novembril 2015 kell 15.00 kuulutatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses välja lasteraamatukonkursi „Põlvepikuraamat” võitjad. Viiendat korda toimuva konkursi korraldajateks on Kultuuriministeerium, kirjastus Päike ja Pilv ning Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Auhinnatud saavad parimad väikelastele ja koolieelikutele mõeldud raamatute käsikirjad, mida sel aastal laekus konkursile 77.

Korraldaja Katrin Reinmaa kirjastusest Päike ja Pilv konkursi olulisusest: „Konkurss sai ellu kutsutud selleks, et värviliste ja läikivate tõlkeraamatute uputuse kõrval jõuaksid meie lasteni ka omamaised kvaliteetsed lasteraamatud. Pea kümme aastat tagasi, mil toimus esimene konkurss, oli neid leida veel väga vähe.“

Žürii esimees Jaanika Palm käsikirjade hindamiskriteeriumitest: „Nagu ka varasematel aastatel ootasime selgi korral käsikirju, millel oleks selge visioon või idee, huvitav vaatenurk, köitev tekst ja seda toetavad pildid. Otsisime käsikirju, millest sündivad väikelasteraamatud oleksid eesti lastekirjanduse kontekstis uudsed, üllataksid mingist aspektist ning pakuksid lugemis- ja vaatamiselamust nii mudilastele kui ka nende vanematele.“

Põlvepikuraamatu konkurssi korraldatakse alates 2006. aastast igal teisel aastal. Konkursi võidutööde auhinnad on rahalised, parimad käsikirjad avaldab kirjastus Päike ja Pilv.

Konkursi läbiviimist toetab Kultuuriministeerium.

Lisainfo:

Katrin Reinmaa
Konkursi looja, kirjastuse Päike ja Pilv juhataja
tel. 513 1005, katrin.reinmaa@paikejapilv.ee

Jaanika Palm
Žürii esimees, lastekirjanduse uurija
tel. 617 7230, jaanika@elk.ee