fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Eesti kunstnike illustratsiooninäitus Moskvas

8. veebruaril 2016 kell 18 avatakse Moskvas A. Gaidari nimelises Keskraamatukogus eesti illustraatorite näitus „Jalutuskäik muinasjuturadadel koos Charles Perrault’iga“.

Avamisel osaleb illustraator ja näituse kuraator Viive Noor, kes ühtlasi esineb 9. veebruaril seminaril „Illustratsioon tänapäeva lasteraamatus“ ettekandega eesti lasteraamatuillustratsioonist.

Noore sõnul on Perrault’ muinasjuttude teemaline illustratsiooninäitus eesti kunstnike jaoks eriline, sest kuigi eesti lastekirjandus elab hetkel läbi omamoodi kuldajastut, siis klassikalisi muinasjuturaamatuid õnnestub kunstnikel illustreerida harva. Ta toonitab ka, et eksponeeritavad pildid on tehtud ekstra näituse tarvis ja pole varem raamatukaante vahele jõudnud.

Eesti illustraatorite näitus on Moskvas avatud 29. veebruarini ning liigub sealt edasi Krasnoarmeiski linnagaleriisse ja Venemaa teistesse paikadesse. Näitusel osalevad kunstnikud Regina Lukk-Toompere, Viive Noor, Urmas Viik, Katrin Ehrlich, Kertu Sillaste, Ulla Saar, Gerda Märtens, Kristi Kangilaski, Priit Rea, Kadri Ilves, Vera Staniševskaja, Kadi Kurema, Ülle Meister, Ede Peebo, Giulia Landonio, Made Balbat, Lembe Keskpaik, Liisi Lukk, Eve Mahhov ja Mirjam Silm.

Näitust toetavad Eesti Suursaatkond Moskvas, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Eesti Kujundusgraafikute Liit.

Lisainfo:

Viive Noor
viivenoor@gmail.com
+372 5557 9930