fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Piret Raud esineb Prantsusmaa kultuurifestivalil Les Boréales

Piret Raud. Foto: Ingrid MaasikPrantsusmaal Caenis toimuval Põhjamaade kultuurifestivalil Les Boréales, mille tänavusteks peakülalisteks on Eesti ja Soome, astub üles ka lastekirjanik Piret Raud.

Piret Raua loomingu vastu on Prantsusmaal suur huvi. Tänaseks on Prantsusmaal avaldatud seitse tema raamatut ning järgmisel aastal lisanduvad veel kaks.

Kirjanik oma osalemisest: „Üks asi on mõelda oma lugejast kodus üksi kirjutuslaua taga, hoopis teine tunne on temaga päriselt kokku saada. Prantsusmaa on sügavate kirjandustraditsioonidega maa ning prantslased peavad kirjanikest, sealhulgas ka lastekirjanikest väga lugu. See on minu jaoks suur au ja rõõm minna kodunt kuhugi ja olla seal siis lugupeetud. Iga autor vajab kiitust ja tunnustust ning sellised kohtumised annavad jõudu oma asja edasi ajada.“

Raud on varasemalt Prantsusmaal lugejatega kohtunud kolmel korral Pariisis. Neist kohtumistest on kirjanikul enda sõnul ülihead mälestused: „Prantsuse lapsed on avalad ja huvilised. Nad on head kuulajad ja õpetajate poolt väga hästi ette valmistatud. Ka selle festivali eel olen raamatukogutöötajate ja õpetajatega suheldes aru saanud, et mu raamatuid on klassides loetud ja nende üle arutatud ning et mind oodatakse.“

Piret Raud esineb festivalil mitmes raamatukogus ja koolis 23.–26. novembrini. Täpse ajakava ja esinemiskohad leiab festivali kodulehelt.

Festival Les Boréales toimub 17.–27. novembrini. Lisaks kirjandusele tutvustatakse festivalil Eesti ja Soome disaini, arhitektuuri, muusikat, filme ja kööki.

Festivali kohta saab rohkem infot ka Kultuuriministeeriumi kodulehelt.