fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Tänavuse Järje Hoidja auhinna pälvib kirjanik Reeli Reinaus

Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eel, 31. märtsil kell 14 antakse Tallinna Keskraamatukogu rõdusaalis (Estonia pst 8) taas üle Järje Hoidja auhind, mille seekord pälvib kirjanik Reeli Reinaus raamatuga „Verikambi“.

Auhind antakse eelmisel aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus ka möödunud aastal enim loetud eesti laste- või noorteraamatu autorile. Kirjanik saab tänutäheks kingituseks Pelgulinna Gümnaasiumi 7.b klassi õpilase poolt raamatu ainetel valminud pildi.

„Verikambi“ on Reeli Reinausi müstiline noorteromaan, kus neli keskkooliõpilast – Kirke, Joonas, Gustav ja Elina – eksivad metsas matkates ära. Peale mahajäetud veskis kõheda öö veetmist avastavad nad, et miski pole enam endine. Vanad ja vaevatud jõud on üles äratatud ning ihuvad kättemaksu selle eest, mis saadeti korda aastasadu tagasi. Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik Kaisa (15a) võttis teose kokku:  „See on seikluslik raamat neljast noorest inimesest, kelle õuduslugu saab alguse vanas veskis. Raamatusse põimitud killud eesti mütoloogiast ja vanadest uskumustest mõjuvat põnevalt ja hirmutavalt!”

Tallinna Keskraamatukogu tunnustab laste ja noorte hulgas populaarseid Eesti autoreid juba kaheteistkümnendat aastat. Järje Hoidja auhinnaga tänatakse kirjanikku kui järjepidevuse hoidjat lastele ja noortele väärt lugemisvara pakkumisel. Viimati on auhinna saanud Ilmar Tomusk “Kriminaalne pangapresident. Kriminalistid on tagasi” (2016), Aino Pervik „Härra Tee ja Proua Kohvi“ (2015), Piret Raud „Teistmoodi printsessilugude“ (2014), Ilmar Tomusk „Kolmanda A kriminalistide“ (2013) ja Heli Künnapas „Lõpupeo“ (2012) eest.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval, 2. aprillil. Iga kord on üks Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu (IBBY) osakond ka üleilmse tervitussõnumi ja postri autoriks. 2017. aastal on selleks Venemaa ja sõnumiks „Kasva koos raamatuga”.

Lisainfo:
Maarja Pildre
Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteeninduse pearaamatukoguhoidja
683 0913, maarja.pildre@tln.lib.ee