fbpx
Hüppa põhisisu juurde

9. mail esineb saksa lastekirjanik Sabine Zett

Teisipäeval, 9. mail 2017 kell 14.30 esineb lastekirjanduse keskuses saksa lastekirjanik Sabine Zett. Kirjanikuga ajab juttu ja tõlgib Kristel Kaljund.

Sabine Zett sündis 1967. aastal Saksamaal Nordrhein-Westfaali liidumaal. Ta töötas aastaid ajakirjanikuna ning alustas kirjutamisega pärast laste sündi. Zett kirjutab laste- ja noorteraamatuid, ajaviiteromaane, stsenaariume, kuuldemänge ja laulutekste. Populaarseks sai ta tänu raamatusarjale hakkajast ja pisut häbematust koolipoisist Hugost. Sarja kaks esimest raamatut „Hugo V. tegutseb“ ja „Hugo V. salaplaan“ on ilmunud ka eesti keeles kirjastuses Koolibri. Esimese raamatu tõlkisid Linda ja Meelis Lainvoo, teise Katrin Uuspõld. Lisaks eesti keelele on Hugo-sarja raamatud tõlgitud ka paljudesse teistesse keeltesse.

Hugo-sarja peategelane on teismeline koolipoiss, kes peab end salamisi geeniuseks ja tahab saada superkangelaseks nagu ilmselt enamus temavanuseid. Kirjaniku tekst on haarav ja dünaamiline, teismelise koolipoisi maailma usutavalt kirjeldav. Kirjaniku humoorikat teksti toetavad Ute Krause illustratsioonid. Hugo-sarja peetakse eesti lugejalegi tuttavate Berti raamatute (Sören Olsson ja Anders Jacobssen) ja Äpardi päevikute (Jeff Kinney) saksa analoogiks. Erinevus on siiski see, et Hugo põhihoiak on positiivne, tema ei pea end äpardujaks. Juhtub temalgi äpardusi, aga ta ei muutu nutuseks, vaid tõuseb jälle jalgele ja rabeleb edasi.

Sabine Zett esineb Eestis Saksa kevade ja kirjandusfestivali Prima Vista raames.
Lisaks lastekirjanduse keskusele esineb Zett 10. mail kell 12 Tartu Linnaraamatukogus.

Kirjanikuga kohtumised saavad teoks koostöös Goethe Instituudi ja Tartu Saksa Kultuuri Instituudiga.