fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Kutsume kõiki 20. mail MUUSEUMIÖÖLE!

Laupäeval, 20. mail 2017 toimub üle-eestiline MUUSEUMIÖÖ. Kutsume kõiki huvilisi külla lastekirjanduse keskusesse! Meie maja on avatud kell 18-23, töötab ka raamatukogu.

Lastekirjanduse keskus on tõeline lasteraamatute varalaegas Tallinna vanalinnas, kus leiab nii tuntud kui ka tundmatut kirjavara. Suurimaid haruldusi hoitakse varjul hoidlates, ikka selleks, et need oleksid kaitstud ja paremini säiliksid. Hoidlatesse on võimalik pääseda kell 18, 19 ja 20 algavate ekskursioonidega. Kuna ekskursioonigruppide suurus on piiratud, siis palume eelnevalt registreeruda telefonil 617 7236.

Selle aasta Muuseumiöö teemaks on mäng. Kutsume meiegi teid mängima. Meie mängud on inspireeritud ikka lastekirjandusest ja raamatutest. Raamatukogus saab mängida raamatu otsimise mängu. Teise korruse saalis saab mängida pildi vaatamise mängu. Kell 20.30 musitseerib meie rõdusaalis pianist ja improvisaator Farištamo Eller. Muusikaga on liidetud etteprogrammeeritud videoinstallatsioon, mis reageerib helide kõrgustele ja valjusele ning mängib muusikaga, lisades sellega mängulisust veelgi juurde. Pööningul saavad kõik huvilised mängida meisterdamise mängu ning avatud on ka märgikoda (1 euro märk).

Paralleelselt saab tutvuda meie keskuse püsiekspositsiooniga:

  • Edgar Valteri galeriis saab imetleda armastatud kunstniku originaalillustratsioone, vaadata Valteri tegelaskujudega multikaid ja lavastusi, uurida pokukoda ja kuulata loodushääli.
  • Trepi- ja illustratsioonigaleriis saab tutvuda eesti illustraatorite kevadnäitusega.
  • Varakambris pakume ülevaadet eesti lastekirjandusest läbi aegade. Lisaks sellele saab selgeks, kuidas sünnib üks lasteraamat.

Tere tulemast!

Vaata ka: Muuseumiöö 2017

Lisainfo:
Irma Mets, irma@elk.ee