fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Soomerootsi kirjanik Maria Turtschaninoff ELK-s 25. mail kell 17

Neljapäeval, 25. mail kell 17 esineb lastekirjanduse keskuses soomerootsi kirjanik Maria Turtschaninoff. Kirjanikuga vestleb inglise keeles ajakirjanik Nikolai Karajev.

Maria Turtschaninoffi (1977) tuntakse ennekõike tänu noortele lugejatele kirjutatud ulmepõnevikele. Turtschaninoffi esimene raamat oli koos ema Christine Saarukaga kirjutatud kokaraamat „Min mat och mammas“ (2006), millele järgnes aasta hiljem debüütromaan „De ännu inte valda“. Läbimurdeks võib nimetada 2014. aastal ilmunud ulmeromaani „Maresi: Krönikor från Röda klostret“ („Maresi: Punase kloostri kroonikad“), mis võitis Finlandia Juniori auhinna ning Soome Rahvusringhäälingu rootsikeelsete saadete Svenska Yle kirjandusuhinna.

Raamatu „Maresi: Punase kloostri kroonikad“ nimitegelane on tüdruk, kes elab ja õpib Punase kloostri nimelises naiste turvakodus. Kui kloostrisse saabub hirmunud olekuga Jai-nimeline tüdruk, kes põgeneb oma isa raevu eest ning silmapiirile ilmub laev, mis võib kuuluda Jai isale, siis saab alguse pöörane ja põnev sündmuste ahel. 2016. aastal ilmus „Maresi“ eellugu, Punase kloostri asutajatest kõnelev „Naondel“.

Üritus toimub festivali HeadRead raames.

Olete oodatud!