fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Oxfordis avatakse 30. märtsil illustratsiooninäitus „It’s Always Tea-Time“

30. märtsil 2018 avatakse Inglismaal Oxfordis Story Museumis suur rahvusvaheline illustratsiooninäitus “It’s Always Tea-Time”. Näitusel osaleb 72 kunstnikku 19 riigist. Näituse kuraator on kunstnik Viive Noor ning näitusega kaasneb Eesti kultuuriprogramm.

Lewis Carrolli raamatu „Alice Imedemaal” (Alice’s Adventures in Wonderland, 1865) ilmumisest on tänaseks möödunud üle 150 aasta. Selle sündmuse tähistamiseks kutsus näituse kuraator Viive Noor oma kunstnikest sõpru üle terve maailma üheskoos Alice’iga teed jooma. Nii sündis suur rahvusvaheline illustratsiooninäitus, mis jõuab oma rännakul esmakordselt Suurbritanniasse – Oxfordi Story Museumis on näitus avatud käesoleva aasta 30. märtsist 7. juulini.

Kuraator Viive Noor: „Valdav osa näitusel osalevatest kunstnikest kuulub maailma illustraatorite koorekihti. Tegemist on originaalillustratsioonidega – kõik tööd on tehtud spetsiaalselt selleks näituseks.” Näitust on alates 2015. aasta sügisest eksponeeritud Eestis, Lätis, Soomes, Saksamaal, Poolas ja Ungaris. Suurbritanniast suundub näitus edasi Moskvasse ja Peterburi.

Lisaks illustratsioonidele saab Oxfordis näha samal teemal valminud nukkude kollektsiooni, mille loomisele kaasas kuraator Tatjana Mohrjakova mitmed maailma tipptegijad. Eesti keraamik Karin Kalman valmistas aga jaburale teelaudkonnale teeserviisi. Näitusega kaasnevas kultuuriprogrammis jutustavad mais ja juunis Eesti lugusid muusik Silver Sepp, jutuvestja Piret Päär ja illustraator Kertu Sillaste. Juuli alguses toimub ülemaailmne Alice’i päev ning selle tähistamiseks loovad näituse kuraator ja kunstnik Viive Noor Eestist ning illustraator Gundega Muzikante Lätist Oxfordi linnas installatsiooni “Jõgi/River”.

The Story Museum on eraalgatuslik muuseum ja elamuskeskus, kus avastatakse, kogutakse ja jutustatakse lugusid kõikvõimalikul moel: toimuvad näitused, etendused, haridusprogrammid jm sündmused. Muuhulgas korraldab muuseum ka ülemaailmse Alice’i päeva tähistamist igal aastal juulis.

Ajakava:

30.03–07.07 avatud rahvusvaheline illustratsiooninäitus “It’s Always Tea-Time”

31.05–01.06 “It’s Always Time for A Good Story” – Silver Sepp, Piret Päär ja Kertu Sillaste

05.07–08.07 installatsioon “Jõgi/River” – Viive Noor ja Gundega Muzikante

Oxfordi näituse korraldaja on Eesti Lastekirjanduse Keskus. Näituse korraldamist toetavad Eesti Kujundusgraafikute Liit, Eesti Kultuurkapital, Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Suursaatkond Londonis, EV Kultuuriministeerium ning Läti kultuuriministeerium.

Lisainfo:
Viive Noor
näituse kuraator, Eesti Lastekirjanduse Keskuse kunstiekspert
viivenoor@gmail.com
+372 5557 9930

Vaata lisaks: The Story Museum