fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Eesti lastekirjandus Londoni raamatumessil

10.-12. aprillini 2018 toimub Londoni raamatumess, kus esmakordselt on messi peakülalisteks Eesti, Läti ja Leedu. Eesti lastekirjandus on messil esindatud tavapärasest suurema väljapanekuga. Messil toimub mitu lastekirjanduse teemalist seminari.

Pushing the Limits of Graphic Stories: Spotlight on the Pop Up Creators Project
Bhavit Mehta (UK), Sanita Muižniece, Simon Jurčiukonytė, Anne Pikkov (EST), William Grill (UK), Lina Dūdaitė, Oskars Pavlovskis, Ulla Saar (EST)
10.04 at 10am, Children’s Hub

Picture Books Like No Other. The Unique Vision of Piret Raud
Piret Raud (EST), Roger Thorp (UK)
10.04 at 5.30pm, The Cross-Cultural Hub

Finding New Voices: Children’s Literature from the Baltics
Pam Dix (UK), Luize Pastore, Aušra Kaziliūnaitė, Roger Thorp (UK), Penny Thomas, Emma Wright (UK), Ulla Saar (EST)
11.04 at 10am, Children’s Hub

Promoting Reading – Experience and Ideas from the Baltic
Rūta Elijošaitytė-Kaikarė (LT), Silvija Tretjakova (LV), Triin Soone (EST), Daniel Khan (UK)
11.04 at 11.30am, Children’s Hub

Londoni raamatumessiga samal ajal toimuvad Eestiga seotud näitused nii Londonis kui ka Oxfordis. Näitus “Jookseb koos huntidega” on Eesti, Läti ja Leedu illustraatorite ühisnäitus messi näitusealal. Oxfordi Story Museumis on 7. juulini üleval Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja Kirjastuste Liidu kureeritud suur rahvusvaheline näitus “It’s Always Tea Time“. Royal Over-Seas League galeriis on 20. maini üleval näitus POP UP Creators.

Lisaks on esmakordselt Londoni raamatumessi auhindade nominentide seas ka kolm nominenti Eestist: lastekirjanduse keskuse välissuhete juht Helena Koch kategoorias parim kirjastusõiguste vahendaja, kirjastus Päike Ja Pilv kategoorias Balti riikide parim laste- ja noortekirjanduse väljaandja ning kirjastus Avita kategoorias Balti riikide parim õppekirjanduse väljaandja. Võitjad tehakse teatavaks 10. aprillil kell 18 Londoni messil.

Londoni raamatumess on üks Euroopa suurimaid raamatumesse, mis toimub ajaloolises Olympia Hallis Kensingtonis. Messil osaleb ligi 25 000 külastajat ja 1300 eksponenti. Eestipoolsed korraldajad on Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Kirjanduse Teabekeskus ja Eesti Lastekirjanduse Keskus, kaasa aitavad ka EV100, Kultuuriministeerium ja EV saatkond Londonis.