fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Glenda Sburelini isikunäitus lastekirjanduse keskuses

Eesti Lastekirjanduse Keskuse Illustratsioonigaleriis saab kuni 13. juulini 2018 vaadata Itaalia ühe nimekaima raamatukunstniku ja ühtlasi ka illustraatorite rahvusvahelisse koorekihti kuuluva kunstniku Glenda Sburelini isikunäitust.

Glenda Sburelin (1972) on tuntust võitnud mitte ainult sellega, et tema käe alt on ilmunud umbes 40 raamatut eri riikide kirjastustelt ja tema töid on eksponeeritud kõige mainekamatel rahvusvahelistel illustratsiooninäitustel, vaid ka tema järjekindla tegevusega sidumaks illustratsioonikunsti teiste kunstiliikidega ja laiendamaks selle piire. Õppinud fotograafiat ja graafikat, miksib Sburelin oma illustratsioone sageli erinevate graafikatehnikate ja fotokunstiga. Ta töötab kõikvõimalike materjalide ja vahenditega värvipliiatsitest kollaažini ja tema tehnika on tõeline „segatehnika“, kus kasutatud kõiki võimalusi, mida kunstnik välja suudab mõelda. Igavene katsetaja ja uute võimaluste otsija, suudab ta alati millegagi üllatada.

Tallinnas on eksponeeritud läbilõige Glenda Sburelini loomingust. Siiski – vaid illustratsiooni alal, sest kõik kergesti purunev (objektid ja keraamika) on sel korral välja jäänud. Välja on jäänud ka fotograafia ja muud raskemini defineeritavad loomingulise katsetused. Siiski kuulub käesolev näitus rubriiki „MUST-SEE“ , st seda peaks iga raamatutest ja illustratsioonikunstist huvituv inimene kindlasti nägema.

Lisainfo:
Viive Noor, viivenoor@gmail.com, 5557 9930