fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Viive Noor pälvis tunnustuse Sharjah’ rahvusvahelisel illustratsiooninäitusel

Araabia Ühendemiraatides leidis 17.–27. aprillil 2019 aset Sharjah’ laste lugemisfestival. Festivalil toimunud rahvusvahelisel illustratsiooninäitusel auhinnati parimaid kunstnikke, kelle hulgas märgiti ära ka Eestist pärit Viive Noor. 

Sharjah’ laste lugemisfestival toimus juba 11. korda ja selle programmis on olulisel kohal illustratsioonikunst. Alates 2012. aastast korraldatakse festivali raames Sharjah’ rahvusvahelist lasteraamatuillustratsioonide näitust. Sel korral osales näitusel 320 illustraatorit 55 riigist.

Võitjatele andis auhinnad üle Sharjah’ emiir šeik Sultan bin Muhammad Al-Qasimi. Näitusel pälvis esimese koha Yael Frankel Argentinast, teise koha vääriliseks tunnistati Masanobu Sato Jaapanist ja kolmandale kohale jäi Mohammad Barrangi, kes esindas Iraani ja Ühendkuningriiki. Lisaks märgiti ära Viive Noor Eestist, Fatima Kawtharani Liibanonist ja Amanda Mijangos ning Armando Fonseca Mehhikost.

Sharjah’ laste lugemisfestivali korraldab Sharjah raamatuamet ja selle eesmärgiks on lugemise ja enesetäiendamise populariseerimine laste, noorte ja lapsevanemate seas. Möödunud aastal külastas festivali rohkem kui 306 000 kirjandushuvilist.

Sel korral oli festivali teemaks „Avasta teadmised!“ ja seal osales 198 külalist 56 riigist, kes korraldasid tuhandeid hariduslikke ja lõbusaid tegevusi, et innustada lapsi raamatutega aega veetma. Külastajatel oli võimalik osaleda ka Viive Noore juhendatud illustratsioonitöötubades.