fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Konkursi “Põlvepikuraamat” võitjate autasustamine 25. novembril 2011

Kultuuriministeerium, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja kirjastus Päike ja Pilv andsid oktoobris 2011 Eesti Lastekirjanduse Keskuses üle auhinnad lasteraamatukonkursi „Põlvepikuraamat“ võitjatele.

I koha pälvis Eva Koffi kirjutatud töö pealkirjaga „Keerutädi”, millele tegi illustratsioonid Marja-Liisa Plats.

II koha sai Tiia Metsakäsikiri „Vana Toomas”.

III kohta jagasid Annika Tontsi „Kell üks” ja Kertu Sillaste „Pannkoogiraamat”.

Konkursil märgiti ära ka Urve Tinnuri kirjutatud töö „Konnake Julius“ Kristel Maamägi illustratsioonidega, Kristi Mägi käsikiri pealkirjaga „Kolm lugu päikesest“ ning Indrek Koffi kirjutatud „Meie suur puu“, mille on illustreerinud Louise Duneton.

Kultuuriministeeriumi kirjandusnõuniku Asta Trummeli sõnul on hea meel tõdeda, et tänavune konkurss tõi kõige väiksemate lugejate jaoks toredaid käsikirju, millel on lootust saada ka raamatuks. „Lugemisharjumus saab alguse maast madalast ja ilusate illustratsioonidega omamaine raamat on heaks abimeheks. „Põlvepikuraamatu“ konkurss just seda eesmärki teenibki,“ lisas Trummel.

Kokku laekus lasteraamatukonkursile 75 võistlustööd. Võistlusele oodati valmis käsikirju koos vähemalt viie illustratsiooninäitega lastele vanuses 1-5 aastat.

Lasteraamatukonkurssi „Põlvepikuraamat“ korraldatakse kolmandat korda. Varasemaid võidutöid on avaldanud kirjastus Päike ja Pilv.

Kultuuriministri käskkirjaga „Põlvepikuraamatu“ konkursi võitjate kinnitamise kohta on võimalik tutvuda SIIN.

Vaata ka pressiteadet konkursi väljakuulutamise kohta SIIT.

Lisainfo:
Asta Trummel
Kultuuriministeeriumi kirjandusnõunik
tel. 6 282 223
asta.trummel@kul.ee

Kultuuriministeeriumi kodulehelt 25. november 2011