fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Lastekirjanduse keskus tegutseb 12. septembril Kadriorus Vilde muuseumi publikupäeval

Vilde muuseumi publikupäeva plakat 2015Eduard Vilde juubeliaastat jääb lõpetama 12. septembril 2015 kell 11-17 Vilde muuseumis toimuv publikupäev „Külmetava kirjaniku juures“.

Sel päeval kell 12.00 on viimane võimalus koos kuraatoriga tutvuda Vilde muuseumi menuka ja palju tähelepanu pälvinud aastanäitusega „Külmetav kirjanik“. Näitus käsitleb esimest korda Eesti 20. sajandi ühe mõjukama ja menukama kirjaniku Eduard Vilde terviselugu ja eraelu.

Vilde kirjandussalongis esinevad loengutega kell 13.00 ajaloolane David Vseviov (teemal „Võim kui haigus“) ning kell 15.00 elukutseline elu-uurija, mitmetel vaimsetel teemadel kirjutav hinnatud muinasjutuvestja Erki Kaikkonen (teemal „Kuidas leida sisemist rahu kohtudes maailmadega enda sees ja enda ümber“).

Eesti Lastekirjanduse Keskus seab end sisse Vilde lasteverandal ja igal täistunnil pakutakse eri vanuses lastele sisukaid, tervise ja looduse teemadest tõukuvaid tegevusi.

Kõikide nende tegevustega saab ka lastekirjanduse keskuses aastaringselt tegeleda.

11.00 – MEISTERDAMINE
Kas sina tead, mis võluvägi on peidus taimedes? Räägime ravimtaimedest ja meisterdame endale ühe taimetarga raamatu.

12.00 – MUDILASTUND
Ootame pere pisemaid (2-4-aastaseid mudilasi) oma emme/issiga jututundi. Loeme loo aplast röövikust. Õpetame emmedele jonnihoogudest terveks ravimise kunsti ning mudilastele halva tuju ära kaotamise võluvõimu.

13.00 – KUNSTIKAMBER
Oootame lapsi, et teha  marjanägusid. Joonistame-kirjutame-värvime raamatu maitsvatest viljadest.

14.00 – SÕNAKAMBRI LOOD JA MÄNGUD
Sõnakambri tunni juhatab sisse lugu ühest targast ravitsejanaisest. Seejärel mängime sõnamänge, kuulame loodushääli, meisterdame.

15.00 – LOOVKIRJUTAMINE
Kas oled kuulnud metsamuinasjutte? Seal võib kohtuda haldjate, lindude, loomade, igasuguste salapäraste vastutulijatega. Vahel mets aitab, vahel eksitab. Vahel on vaja loitsu või mõnd muud kavalust, et sealt välja pääseda. Tule kirjutama metsast ja selle salapärasest maailmast!

16.00 – PÄRASTLÕUNA PEREHOMMIK
Teeme tutvust kunstniku-kirjanikuga, kelle looming on tihedalt loodusega seotud. Meisterdame vahvaid tegelasi ja mõtleme nendega lugusid välja.

Avatud on mõnus Vilde trepikohvik, tutvuda saab Vilde omaaegse koduga.

E. Vilde muuesum asub Kadriorus aadressil Roheline aas 3.

Sissepääs muuseumisse 1€

Lisainfo www.linnamuuseum.ee/vildewww.facebook.com/vilde

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, PublikTV