fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Puust ja punaseks – koolipäev Tallinna vanalinnas

20141109-0170_HDRKaheksa Tallinna vanalinna (ja ümbruse) muuseumi ning keskust pakuvad võimalust viia läbi ehe koolipäev ehedate asjade keskel. 3., 4. ja 6. novembril tehakse asjad 4. klassi õpilastele puust ja punaseks!

Pakume välja kaks paralleelselt toimuvat koolipäeva, millest tuleks valida välja üks: nii saab just oma klassile vajalikuma, uuema või sobivama lähenemisnurga valida. Samas on olemas võimalus ka erinevatel päevadel mõlemad variandid läbi katsetada. Päev annab võimaluse klassile aktiivõppe vormis ehedas keskkonnas elamusi pakkuda nõnda, et ka õppekavas ette nähtud edusamme tehakse.

 

“Puust ja punaseks”, koolipäev 1

Eesti Lastekirjanduse Keskus
Energia Avastuskeskus
Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum
NUKU muuseum

Need neli muuseumit ja keskust tutvustavad laiemalt 4. klassi õppekavas olevat puust poisi Pinocchio teemat. ELK näitab läbi põnevate tegevuste, kuidas saab puidust paber, paberist raamat ja raamatusse erinevad Pinocciod, ETDM-is proovivad lapsed ise Geppetto töökoja jaoks mööblit disainida, Enegia avastuskeskuses katsetavad lapsed ühe puunuku elluäratamise füüsikaliste võimalustega ja NUKU muuseumis äratavad lapsed Pinicchio loo oma kätega ellu.

“Puust ja punaseks”, koolipäev 2

Eesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseum
Eesti Ajaloomuuseum
Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum
Eesti Tervishoiu Muuseum

Need neli muuseumit uurivad 4. klassile jõukohaselt puitu ja puidu uurimist. Niguliste muuseumis on puit kunsti alusmaterjaliks, Ajaloomuuseum näitab puust riigi sümboolikat, Teatri- ja Muusikamuuseumis paneme puidu helisema ja Tervishoiu muuseumis saab rohkem teada sellest, kuidas me puitu üldse näeme, kuuleme ja tunneme.

Koolipäev kestab kell 9.00-14.20, maksumus õpilase kohta on 12€, mis sisaldab endas nii tundideks vajalikku materjali kui ka lõunasööki. Suuremad klassigrupid jagatakse väiksemateks rühmadeks.

Lisainfo ja eelregistreerimine: Ele Pajula 55 515 485 või ele.pajula@tmm.ee.