fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Kirjandusfestival HeadRead Eesti Lastekirjanduse Keskuses 1.-2. juunil 2012

1. juunil 2012

Kell 12-13 toimub kohtumine Ilmar Trulliga. I. Trull on tuntud luuletaja, ristsõnameister, karikaturist. Ta on kirjutanud hulgaliselt luuleraamatuid lastele, nt „Järvevaht ja joogivesi“, „Hiire pidu“ jpt. I. Trulli loomingut iseloomustavad teravmeelsed riimid ja vaimukad mõttekäigud.

2. juunil 2012

Kell 12-13 toimub kohtumine Piret Raua ja Kristiina Kassiga. K. Kassi raamat „Nõianeiu Nöbinina“ pälvis esikoha Nukitsa konkursil ja on paljudele lastele tuttav ka ETV teleseriaali kaudu. Veel on ta kirjutanud näiteks raamatud „Samueli võlupadi“ ja „Peeter ja mina“. P. Raua kõige uuem raamat on „Natuke napakad lood“, kõige tuntumad aga „Tobias ja teine B“ ja „Printsess Luluu ja härra Kere“. Piret Rauda ja Kristiina Kassi ühendab peale lasteraamatute kirjutamise seegi, et nad mõlemad teevad ka illustratsioone.

Kohapeal on võimalik osta nende raamatuid, kuhu autogrammi sisse küsida. Müük sularahas.

Kell 13-14 toimub kohtumine soome kirjaniku Siri Koluga. Ajakirjade Kirjastuselt ilmus äsja S. Kolu lasteraamat „Meie, Rööbelid“.

Maanteeröövlid varastavad kümneaastase Vilja ja sellest saab alguse maailma kõige parem suvi. Röövlihommikueined, ujumispeatused ja kioskirööv, maanteedel kihutamine ja maanteeröövlite suvepäevad – mis saaks olla veel toredam! Vilja naudib röövlielu vabadust ja temast saab Rööbelite pere täieõiguslik liige. Ja see on alles algus.

Soomes võitis raamat „Meie, Rööbelid“ (Me Rosvolat) 2009. a kirjastuse Otava ja Kinoproduction Oy lasteromaanivõistluse ning 2010. a laste- ja noortekirjanduse Finlandia auhinna (Finlandia Juniorpalkinto). Nüüdseks on raamatu õigused müüdud juba 12 riiki.

Raamatut saab kohapeal osta ja kirjanikult autogrammi küsida. Müük sularahas.