fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Kätlin Vainola osaleb Saksamaal White Ravensi kirjandusfestivalil

Kätlin Vainola. Foto: Olga MakinaKätlin Vainola kohtub noorte saksa lugejatega 17.–21. juulini Müncheni noorteraamatukogus ja erinevates Baierimaa koolides.

Kirjanik festivalil osalemisest: „Kutse festivalile tuli mulle väga suure ja rõõmsa üllatusena. Paar aastat tagasi valiti minu ja kunstnik Ulla Saare raamat “Lift” (Pegasus, 2013) The White Ravensi kataloogi ja küllap sealt see asi alguse sai. Tänaseks on nii “Lift” kui ka minu teine raamat “Kus on armastus?” (kunstnik Kertu Sillaste, Päike ja Pilv, 2014) ilmunud saksa keeles. Ootan saksa lastega kohtumist põnevusega. Saan uurida, kuidas neile raamatud meeldisid ja mis nad üldse maailma asjadest arvavad.“

White Ravensi festival on laste- ja noortekirjandusele pühendatud festival, kus eri riikidest pärit autorid kohtuvad lugejatega, loevad ette oma raamatutest ja räägivad kirjanikutööst. Festivali korraldab Münchenis asuv Rahvusvaheline noorteraamatukogu (Internationale Jugendbibliothek) iga kahe aasta tagant. Tänavu toimub festival neljandat korda.

„White Ravens“ tähendab tõlkes valget varest. Müncheni noorteraamatukogu tähistab seeläbi silmapaistvat ja innovatiivset laste- ja noortekirjandust. Igal aastal annab raamatukogu selle nime all välja ka The White Ravensi kataloogi.

Lisainfo:

Festival White Ravens
Müncheni noorteraamatukogu

Kätlin Vainola
katlinvainola@gmail.com

+372 5660 7317