fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Luulesõit peatub 17. mail Eesti Lastekirjanduse Keskuses

Neljapäeval, 17. mail kell 13.00 teeb luulesõit peatuse Tallinnas Eesti Lastekirjanduse Keskuses. Seitsmendat korda toimuva Luulesõidul saab tänavu kuulda lasteluuletusi ning nende tõlkeid.

Luulesõidu luuletajateks on Jukka Itkonen Soomest, Juris Kronbergs Lätist, Daniel Boyacioglu Rootsist ja Leelo Tungal Eestist. Luuletusi esitatakse nii originaalkeeles kui ka esinemiskoha riigikeelde tõlgituna.

Tallinnas toimuva peatuse muusikalise osa sisustavad Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikamaja laulustuudio ja ettevalmistuskoori lapsed, kes esitavad Leelo Tungla sõnadele loodud laule.

Luulesõidul osaleva Leelo Tungla meelest mängib lasteluule laste keelelise arengu puhul olulist rolli. “Lastele mõeldud luule aitab säilitada emakeele värvikaid nüansse. Lapsed armastavad riimide ja sõnadega mängida,” arvab Tungal.

Esimest korda on Luulesõidul ka visuaalne mõõde – koomiksikunstnik Petri Koikkalainen illustreerib luuletusi samal ajal kui luuletajad neid esitavad.

Neljakeelne Luulesõit toimub Riias, Stockholmis, Tallinnas ja Hämeenlinnas 14.–18. mail. Luulesõidu peamiseks märksõnaks on mobiilsus – lisaks luuletustele rändavad ühest kohast teise ka luuletajad. See loob head eeldused luuletajate ja luulehuviliste omavaheliseks võrgustamiseks ka väljaspool riigi- ning kultuuripiire.

Täpsemat teavet esinemiskohtade ning kellaaegade kohta leiab aadressilt www.luulesoit.com. Luulesõidu korraldajaks on Soome Instituut koos erinevate maade partneritega. Tallinna peatus saab teoks koos Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja Vanalinna Hariduskolleegiumiga.