fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Eesti lastekirjanikud sel nädalal New Yorgis, Torontos ja Frankfurdis

Invitation_Frankfurt_Look_Koff-cut2Täna, 19. oktoobril 2016 algab rahvusvaheline Frankfurdi raamatumess, kus esimest korda astuvad üles ka eesti lastekirjanikud. Kairi Look ja Indrek Koff esinevad messi esimesel päeval kell 16 lastelaval ettekandega „Kids Are People Too!“.

Eesti lastekirjandust tutvustab messil kohapeal ka Eesti Lastekirjanduse Keskus. ELK välissuhete juht Helena Nagelmaa: „Rahvusvaheliselt suurimale raamatumessile Frankfurdis tulevad kokku kirjastajad üle kogu maailma, et müüa juba väljaantud raamatute õigusi ning otsida uusi põnevaid raamatuid, mida kirjastada. Eesti lastekirjanikele tähendab sealne esinemine võimalust äratada väliskirjastustes huvi oma loomingu vastu, suurendada nende raamatute rahvusvahelist levi ja müüa tõlkeõigusi.“

Lisaks algavad 20. oktoobril eesti lastekirjanduse päevad Põhja-Ameerikas. Kertu Sillaste, Gerda Märtens, Heiki Ernits ja Janno Põldma kohtuvad 19.–26. oktoobrini New Yorgis ja Torontos kohalike lastega ning eesti koolides õppivate laste ja nende peredega.

New Yorgis toimuvad esinemised 20.–22. oktoobrini mainekas lastemuuseumis Sugar Hill Children’s Museum of Art & Storytelling ja New Yorgi Eesti Koolis. Samal ajal avatakse New Yorgi Eesti Majas ka eesti illustraatorite näitus „Muinasjutt tuleb külla“, kus on esindatud kunstnikud Regina Lukk-Toompere, Piret Mildeberg, Catherine Zarip, Viive Noor, Priit Rea, Kertu Sillaste, Ülle Meister, Urmas Viik ja Mirjam Siim. 24.–25. oktoobrini astuvad eesti autorid üles Torontos. Esinemised toimuvad Tartu Kolledžis, Toronto linnaraamatukogus, Ehatare vanadekodus ja Toronto Eesti Koolis.

Katrin Tõnisson: „Esinemised New Yorgis ja Torontos on väga olulise tähtsusega, sest eesti lastekirjandust pole seni veel nii kaugel esitlemas käidud. Tore on see, et lisaks esinemisele kohalikele eesti koolide õpilastele avanes võimalus üles astuda nii New Yorgis kui Torontos ka avalikus linnaruumis.“

Eesti lastekirjanike esinemine Frankfurdi messil ja reis Põhja-Ameerikasse saavad teoks tänu Kultuuriministeeriumile, Kultuurkapitalile ning Eesti Lastekirjanduse Keskusele.

Lisainfo:

Helena Nagelmaa
ELK välissuhete ja kommunikatsioonijuht
helena@elk.ee, +372 5564 5335

Katrin Tõnisson
ELK huvitegevuse projektijuht
katrin@elk.ee, +372 5559 4314