fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Tallinna 5. illustratsioonitriennaali võitis Alessia Bravo

Tallinna 5. illustratsioonitriennaali võitis itaalia kunstnik Alessia Bravo, kes esitas triennaalile tööd Christine Beigeli raamatule „Vaal bussist nr 29”. Rahvusvaheline žürii andis diplomi teiste seas ka Eno Raua „Kiplased” illustreerinud Priit Pärnale.

Kümme võrdset diplomit pälvisid Mohammad Barrangi Fashtami (Iraanist), Lina Dūdaitė (Leedust), Gosia Herba (Poolast), Aušra Kiudulaitė (Leedust), Anita Kreituse (Lätist), Bente Olesen Nyström (Taanist), Marianna Oklejak (Poolast), Priit Pärn (Eestist), Margarita Shchetinskaia (Venemaalt), Pavel Tatarnikau (Valgevenest).

Kunstiteadlane Vappu Thurlow kirjeldab võitjaks valitud Alessia Bravo töid järgmiselt: „Itaallanna Alessia Bravo annab kujukalt edasi lapse „peas” rändavaid mõtteid ja tegelasi: jänkukest, kes pliiatsi otsas istub, kui see kelmikalt paberil hüpleb, ning bussi, mis koos jänestega muretult soojade merede korallisaarte poole purjetab“.

Anti välja ka viis eridiplomit, mille pälvisid:

  • Urmas Viik (Eestist), Eesti Kunstnike Liidu diplom;
  • Catherine Zarip (Eestist), Eesti Lastekirjanduse Keskuse diplom;
  • Laura Merz (Soomest), IBBY Eesti osakonna diplom;
  • Kadi Kurema (Eestist), Eesti Rahvusraamatukogu diplom;
  • Ana Juan (Hispaaniast), Eesti Kujundusgraafikute Liidu diplom.

2017. aasta žürii töös osalesid Jüri Mildeberg ja Juss Piho Eestist, Gundega Muzikante ja Anita Paegle Lätist ning Piotr Socha Poolast. Näitus jääb avatuks 30. novembrini.

Lisainfo:
Viive Noor, Eesti Kujundusgraafikute Liit, viivenoor@gmail.com, 5557 9930
Ave Tölpt, näituste osakonna juhataja, Ave.Toelpt@nlib.ee, 5680 7150
Kerti Kulper, kommunikatsioonispetsialist, Kerti.Kulper@nlib.ee, 6307 254