fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Kirjandusliku maagiamängu võitis Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi võistkond

22. novembril toimus Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi, NUKU teatri ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse koostöös korraldatud kirjandusliku mälumängu “Maagiamäng” finaal, mille võitis Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi võistkond.

Teiseks jäi Tallinna Reaalkooli 2. grupp ja kolmandaks Randvere kooli võistkond. Finaalis võistlesid veel Reaalkooli 1. grupp ning Tallinna Toomkool.

Finaalis tuli lisaks 11 mälumänguküsimusele vastamisele ja ristsõna lahendamisele  ette valmistada ja esitada stseen „Harry Potteri ja tarkade kivi“ raamatust. Loomingulist ülesannet hindas žürii kirjanik Kätlin Vainola (Draamateater), Mihkel Roolaid (ETMM) ja Hannele Känd (NUKU).

Kokku osales mälumängus, mis toimus neljandat korda, 16 võistkonda. Parimad selgusid kolmes voorus. Mälumängu selle hooaja teemaks olid maagilised raamatud, võistkonnad lugesid mänguks valmistudes läbi J.R.R. Tolkieni “Kääbiku”, J.K. Rowlingu “Harry Potteri ja tarkade kivi” ning J. Krüssi “Timm Thaleri ehk Müüdud naeru” ning tutvusid kirjanike elulugudega. Küsimused koostas mängule Jaak Känd. Mängu auhinnaks said osalejad raamatuid, pileteid NUKU teatrisse ja muuseumisse, prii sissepääsu Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumisse ja Rahva Raamatu kinkekaarte.

Lisainfo
Hannele Känd
NUKU teatri ja muuseumi kommunikatsioonijuht
5669 8839 / 6679 509
hannele.kand@nuku.ee