fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Järje Hoidja auhinna saab Anti Saar

Rahvusvahelisel lasteraamatupäeval, 2. aprillil 2018 kell 12 antakse Tallinna Keskraamatukogu rõdusaalis (Estonia pst 8) üle Järje Hoidja auhind, mille pälvib lastekirjanik Anti Saar raamatu “Pärt ei oska saltot” eest.

Auhind antakse eelmisel aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus möödunud aastal enim loetud Eesti laste- või noorteraamatu autorile. Kirjanikku tänatakse raamatu ainetel valminud Tallinna Kesklinna Põhikooli 1.e klassi õpilaste joonistatud pildiga.

“Pärt ei oska saltot” on lugu väikesest poisist ja sellest, mis toimub tema peas, siis kui teda narritakse kuna ta saltot teha ei oska, ja kui keegi, isegi mitte vanem vend, talle ka appi ei tule.

Tallinna Keskraamatukogu tunnustab laste ja noorte hulgas populaarseid Eesti autoreid juba kolmeteistkümnendat aastat. Järje Hoidja auhinnaga tänatakse kirjanikku kui järjepidevuse hoidjat lastele ja noortele väärt lugemisvara pakkumisel. Möödunud aastal pälvis auhinna Reeli Reinaus raamatuga “Verikambi” .

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval, 2. aprillil. Iga kord on üks Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu (IBBY) osakond ka üleilmse tervitussõnumi ja postri autoriks. 2018. aastal on sõnumi „Väike on raamatus suur” autoriks Läti lastekirjanik Inese Zandere. Loe sõnumit.