fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Uus libahundinäitus „Бегать с волками / Jookseb koos huntidega“

Eesti Lastekirjanduse Keskuses eksponeeritakse alates 5. juunist 2018 Peterburist saabunud rahvusvahelist illustratsiooni- ja nukunäitust „Бегать с волками / Jookseb koos huntidega“. Näitus jääb avatuks 13. juulini 2018.

Igal aastal toimub Peterburi Kunstnike Liidu suurtes näitusesaalides oma mõõtmetelt aukartustäratav rahvusvaheline nukukunsti näitus „Nukkude aeg“ (“ВРЕМЯ КУКОЛ”). Äsja, 23. kuni 27. maini 2018 aset leidnud näitus kandis järjenumbrit 21. Viimastel aastatel on suure näitusesaali rõdu ArtBalkon olnud rahvusvahelise mainega nukukunstinäituste kuraatori Tatjana Mohrjakova päralt, kes on seal eksponeerinud oma kõrgetasemelisi näituseprojekte. Sel aastal muutus rõdunäitus aga täiesti iseseisvaks projektiks, kuhu kaasati parimaid nukukunstnikke (aga ka illustraatoreid) kuuest riigist. Otse loomulikult ka Eestist.

Et näituseprojekti idee sai tõuke Baltimaade kunstnike illustratsiooninäitusest „Running with Wolves / Jookseb koos huntidega“ ja seal olid väljas nii mõnedki eesti illustraatorite tööd, siis on need kaks projekti omavahel tihedalt seotud ja ka Peterburis eksponeeritud näitus sai nimeks “Бегать с волками”.

Kuna lastekirjanduse keskuse Trepigalerii ja pööninguvitriinid mahutavad mitu korda vähem töid kui ArtBalkon Peterburis, toodi Eestisse vaid osa pilte ja nukke. Praegune väljapanek on jätkuks meil juba eksponeeritud libahundinäitustele – libahundi teema (ja hunt üldse) tundub olevat kunstnike hulgas väga armastatud, riigipiiridest hoolimata.

Trepigaleriis on väljas illustratsioonid kuuelt kunstnikult: Sveta Aleksejeva Eestist, Appias Albina Leedust, Ilvita Didrihsone Lätist, Anna Silivontšik Valgevenest, Jelena Brõzgalova ja Оlga Filippova Venemaalt.

Muinasjutupööningul eksponeerivad oma töid 18 nukukunstnikku: Anna Davidenko ja Jüri Mildeberg Eestist, Nadežda Kravtšenko Kasahstanist, Ksenja Šinkovskaja Leedust, Krista Kipure Lätist, Tatjana Gomza Valgevenest, Natalja Beltjukova, Olga Gerr, Marina Glebova, Maia Hohlova, Irina Jablotškina, Natalja Krutova, Ika Kuljukina, Andrei Nikitinskihh, Nataša Pobedina, Tatjana Serõhh, Maria ja Svetlana Zabrodskaja Venemaalt.

Lisaks on pööningul tuntud austria-vene nukukunstniku Tatjana Gurina autorinukkude ja graafika väljapanek „Vaimud, kes meid ümbritsevad“.

Lisainfo:
Viive Noor, viivenoor@gmail.com, 5557 9930