fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Eesti lastekirjandus Turu raamatumessil

5. oktoobril 2018 kell 11 osaleb lastekirjanduse keskuse lugejateeninduse juhataja Anne Kõrge Turu messil seminaril väikelaste lugemisest ( “Lukemalla kasvaa. Miksi ja mitä lukea vauvoille? Virossa pojat on saatu lukemaan, miten?”). Kõrge teeb juttu poistest, kes ei taha lugeda.

Kell 15.25 vestlevad Kairi Look ja Mika Keränen soome lastekirjanik Timo Parvelaga. Koos arutatakse, milline lastekirjandus müüb, millised raamatud ületavad riigipiire ning tehakse juttu Soome ja Eesti raamatuturu kultuurilistest erinevustest.

6. oktoobril kell 11 tutvustavad Kairi Look ja Katariina Suurpalo raamatut „Lennujaama lutikad ei anna alla“, mis ilmus äsja soome keeles Katariina Suurpalo tõlkes („Lentokentän lutikat“, Aviador 2018).

Samal päeval kell 11.30 võtab Anne Kõrge osa seminarist “Naapuruston nuoret – Nuorten lukeminen Suomessa ja Virossa”, mis keskendub laste lugemisele Eestis ja Soomes. Kõrge räägib eesti lastekirjanduse seisust ja laste lugemishuvist.

Lisaks kohtub Kairi Look enne messi, 4. oktoobril kell 17 Espoos Tapiola raamatukogus väikeste lugejatega. Üritus toimub Children’s Art Festivali raames.

Turu raamatumess toimub 5.-7. oktoobrini. Messi peakülaline on Eesti.

Vaata ka: Eesti programm Turu messil (soome keeles)