fbpx
Hüppa põhisisu juurde

4. detsembril avatakse Olga Ionaitise isikunäitus

4. detsembril 2018 kell 17 avatakse lastekirjanduse keskuses Moskva kunstniku Olga Ionaitise isikunäitus. Avamisel viibib ka kunstnik. Näitus jääb avatuks 26. jaanuarini 2019. 

Olga Ionaitis alustas oma loometeed 1987. aastal. Tänaseks on ta illustreerinud üle 150 raamatu, teinud kaastööd ajakirjadele, osalenud paljudel näitustel ja korraldanud neid ise. Tema panusest annavad tunnistust terve hulk erinevaid auhindu. Kunstniku stiil on klassikaline, vahelduvad moevoolud pole suutnud seda oluliselt mõjutada. Selline stiil eeldab kunstnikult suurepärast joonistusoskust ja meisterlikku akvarellitehnika valdamist.

Olga Ionaitise pildid on soojad, fantaasiarikkad, muinasjutulised. Illustreerinud on ta pea kõiki tuntud muinasjutte ja kirjandusteoseid alates vene klassikast ja lõpetades  F. H. Burnetti „Salaaia“ ja C. Dickensi „Oliver Twistiga“. Pildikeel on suunatud lastele, aga äratab kahtlemata heldimust ja nostalgiat ka täiskasvanutes. Kuraator Viive Noore sõnul on näituse meeleolu jõululik, kuna palju on talve- ja jõulupilte, rõhutatud on hubasust, headust ja soojust.

Lisainfo:
Viive Noor
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kuraator
viivenoor@gmail.com
634 0080, 5557 9930