fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Aasta Rosin: vastab lastekirjanik Anti Saar

Lastekirjanduse keskus andis 6. detsembril 2018 üle Aasta Rosina auhinna aasta kõige omanäolisemale lasteraamatule. Kõigist keskuse töötajatest koosnev žürii valis selleks Anti Saare teksti ja Urmas Viigi piltidega raamatu „Mina, Milda ja meister Michel“ (Eesti Kunstimuuseum, 2018). Sellega seoses palusime Anti Saarel vastata paarile küsimusele. 

1) Mida Aasta Rosina tunnustus Teile tähendab?

Rõõmustan Aasta Rosina üle väga, sest see kinnitab mulle, et suudan autorina jätkuvalt üllatada, pakkuda midagi, mida pole oodatud. Loodan väga, et ei anna kunagi põhjust öelda “Anti Saar oma tuntud headuses” või “vana hea Anti Saar”…

2) Mis Teie meelest selle raamatu eriliseks teeb?

Seda peaks vist pigem küsima lugejalt. Ja ma loodan, et kogu erilisus ei peitu tema jaoks raamatu hiiglaslikus formaadis. Kindlasti paistab see silma eriilmelise visuaalse lahenduse, julgete värvide ja joonistuste poolest. Mulle kui kirjutajale oli eriliseks väljakutseks etteantud ajalooline aines. N-ö tellimise peale polegi ma vist varem kirjutanud.

3) Mõni huvitav seik raamatu sünniloost…

Kirjutamine ise on seiklus, kui leiad selleks mõnusa rutiini. Selle eest aitäh sõber Kairile*, kes mulle möödunud talvel oma Pariisi korterit laenas, ja Genklubile Tartus, kus igapäevaselt üheainsa kohvi kõrval tundide kaupa pastakat vedada võisin.

*Anti Saar viitab lastekirjanik Kairi Loogile

Küsimused: Helena Koch

Foto: Dmitri Kotjuh