fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Piret Raud rahvusvahelisel Euroopa ja Hiina kirjandusfestivalil

Lastekirjanik ja illustraator Piret Raud osales rahvusvahelisel Euroopa Liidu ja Hiina kirjandusfestivalil, mis toimus 31. maist kuni 5. juuni 2019 Pekingis.

1. juunil tutvustas autor oma raamatut „Kõrv“ raamatupoes The Bookworm Beijing ning osales raamatukaupluses Citic Genesis aset leidnud vestlusringis „Art Makes the World Go Round“ („Kunst paneb rattad käima”) koos hiina illustraatori Hei Miga. 2. juunil oli Piret Rauda võimalik kohata raamatupoes Citic Viva Mall, kus ta tutvustas oma raamatut „Emma roosad asjad”. Samuti kohtus autor Tsinghua ülikooli illustratsiooni üliõpilastega.

Anete Elken, kes on Eesti Suursaatkonnas kultuurireferent Hiinas, lausus autori esinemise kohta: „Eesti ja Hiina kultuuriline läbikäimine on praegu väga tihe. Kirjanikest on Hiinas käinud end tutvustamas Indrek Hargla, Karl-Martin Sinijärv ja Janika Kronberg. Kuna Hiinas on viimasel ajal suur nõudlus nii välis- kui kodumaise lastekirjanduse järele, siis tundus igati sobilik kutsuda siia Piret Raud, kes on olnud edukas näiteks ka Jaapanis.”

Kultuurivahetust toetav Euroopa Liidu ja Hiina kirjandusfestival toimu juba neljandat korda ja selle eesmärk on tutvustada Euroopa kirjandust ühise platvormi abil. Elken lisas, et Hiina poolt vaadates on Euroopa riigid eraldi üsna väikesed ja isegi märkamatud. Ühiste festivalidega saavad nende eripärased kultuurid aga rohkem tähelepanu nii hiina riigiametnikelt, kirjandusvaldkonna tegelastelt kui ka publikult. Festivali korraldasid Euroopa Liit, kirjastus ja raamatupoeketi omanik CITIC ning hulk välismaalastest entusiaste, kes olid koondunud raamatupoe Bookworm ümber.

Loe lisaks Euroopa Liidu ja Hiina kirjandusfestivali koduleheküljelt.