fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Mare Hundi juubelinäitus “Mängult või päriselt?”

Kunstnik Mare HuntTeisipäeval, 30. juulil 2019 kell 16.00 avatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse trepigaleriis illustraator Mare Hundi juubelinäitus „Mängult või päriselt?“. Näitus jääb avatuks 30. augustini. 

Juubelinäitust ette valmistades leidis kunstnik, et tema loomingu läbivaks teemaks on mängud ja mänguasjad. Näitusel on võimalik tutvuda valikuga Hundi illustratsioonidest, raamatukujundustest ja tarbegraafikast ning huviline saab tema töid vaadates teadmisi nii Euroopa nukuajaloost kui Eesti talulaste mängudest. Tehnikatest on kõige enam kasutatud tušijoonistust ja kollaaži.

Autoritest on Mare Hunt illustreerinud kõige rohkem Tiia Toometi teoseid. Kunstnikku ja kirjanikku seob pikem koostöö Tartu mänguasjamuuseumi loomisel ja arendamisel. Mare Hunt tegutses mitmeid aastaid muuseumi juures vabatahtlikuna ning aastatel 2003-2011 oli töötas ta seal kunstnikuna.

Oma mänguasja kire kohta lausub Hunt: „Tuttavad naeravad, et mul on ka kodus pisike muuseum. Mänguasju ja nukke on säilinud lapsepõlvest, ise valmistatud, kingituseks saadud ja ka ostetud. Mänguasjad on mulle tähtsad juba lapseeast, olen mängu alati tõsiselt võtnud.”

Mare Hunt sündis 1959. aastal Viljandis. Ta on lõpetanud 1979. aastal Tartu kunstikooli dekoraatori ja 1989. aastal Eesti Riikliku Kunstiinstituudi graafika erialal. Kunstnik on töötanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõu, Tartu Mänguasjamuuseumi kunstilise juhi ja raamatuillustraatorina. Alates aastast 2011 töötab ta Viljandis asuvas Kondase Keskuses kunstnik-muuseumipedagoogina.

Foto: Elmor Rig