fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Lastekirjanduse keskus toetab projekti „Wear-Abouts Baltic-Sea“

Eesti Lastekirjanduse Keskus toetab raamatutega lasteriiete disainile keskendunud projekti „Wear-Abouts Baltic-Sea“. Projekt innustab lapsi ise oma rõivaid kujundama, et arendada nende uudishimu ja loomingulisust.

„Wear-Abouts Baltic-Sea“ viib läbi töötube, kus lapsed saavad ise oma riiete loomisest osa võtta. Professionaalide juhendamisel luuakse rõivaid ja mustreid ning erilist tähelepanu pööratakse taaskasutusele. Disainimisel keskendutakse soome ja eesti kultuurist pärit teemadele ning elementidele. Eesti Lastekirjanduse Keskus toetas projekti mitmete raamatutega, et lastel oleks võimalik neist inspiratsiooni ammutada. Valiku hulgas on lugemiseks ja uurimiseks:

Liis Seina „Vihmapilve suur soov“, illustreerinud Anne Linnamägi
Anti Saare „Külaskäik“, illustreerinud Anna Ring
Kadri Hinrikuse „Katariina ja herned“, illustreerinud Anne Pikkov
Aino Perviku „Jänes keedab suppi“, illustreerinud Kertu Sillaste
Indrek Koffi „Meie suur puu“,  illustreerinud Louise Duneton
Kaja Lotmani „Hommikukontsert Matsalus“, illustreerinud Marju Tammik

Töötoad teemal „Salaaed“ toimuvad septembris Helsingi Laste Disaini Nädalal, mis toimub Annatalo kunstikeskuses. Lapsi kutsutakse joonistama oma salaaeda taaskasutatud riietele ja aksessuaaridele, et julgustada neid vanu rõivaesemeid uuesti kasutama. Loodud mustreid on hiljem võimalik digitaalse seadme abil „lugeda“ ja saada nende kohta lisateadmisi. Teemavalikul lähtuti Annatalo kunstikeskuse aiast ja selle ökosüsteemist. Üheskoos lastega joonistab oma salaaia soome illustraator Miila Westin ning tulevikus soovivad projekti eestvedajad teha koostööd ka eesti kunstnikega.

WEAR-ABOUTS Lab on loominguline digiprojekt, mis edendab kultuuri- ja keskkonnaharidust läbi kultuuriliselt tähendusrikaste lasteriiete disainimise. „Wear-Abouts Baltic-Sea“ projekti rahastab EU COSME programmi WORTH Partnership projekt.

Vaata lisa  projekti blogist ja Facebooki lehelt

Illustratsioon: Karen Arnold (PublicDomainPictures)