Baltimaade illustraatorite näitus Itaalias

Postitatud Kadri Naanu poolt, , teemas Keskuse uudised, Uudised

Pordenone linnas asuvas Sagittaria galeriis avatakse 10. oktoobril 2019 Baltimaade illustraatorite näitus „Jookseb koos huntidega. Libahunt.“ Näitus jääb avatuks 7. detsembrini.

Libahunt on Euroopa kultuuris levinud motiiviks, mis on märgiks meie ühisest minevikust ja pakub mitmekülgset ainest paljudele loojatele. Kokku osaleb näitusel 38 kunstnikku Eestist, Lätist ja Leedust, kes kõik uurivad oma piltidel selle salapärase ja võib-olla hirmutavagi olendiga seotud müütilist maailma.

Näitusel osalevad: Lina Dudaite, Lina Žutaute, Lina Itagaki Leedust; Elīna Brasliņa, Roberts Koļcovs, Reinis Pētersons, Gunārs Krollis, Anna Vaivare, Juris Petraškevičs, Anda Strautniece, Gita Treice, Arta Ozola-Jaunarāja, Rūta Briede, Gundega Muzikante, Anita Paegle ja Aleksejs Naumovs Lätist; Made Balbat, Katrin Ehrlich, Kadri Ilves, Kristi Kangilaski, Kadi Kurema, Giulia Landonio, Anne Linnamägi, Regina Lukk-Toompere, Eve Mahhov, Ülle Meister, Jüri Mildeberg, Gerda Märtens, Lucija Mrzljak, Viive Noor, Ede Peebo, Marja-Liisa Plats, Priit Rea, Ulla Saar, Joonas Sildre, Jonas Taul, Maarja Vannas ja Urmas Viik Eestist.