fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Joonas Sildre pälvis BolognaRagazzi auhinna eripreemia

Illustraator ja koomiksikunstnik Joonas Sildre koomiksiraamat „Kahe heli vahel“ pälvis BolognaRagazzi eriauhinna (BolognaRagazzi Award) noortekoomiksite kategoorias.

Helilooja Arvo Pärdi elust ja loomingulistest otsingutest kõneleva graafilise romaani puhul jäid žüriile silma selle ilusad joonistused ja enesekindel idee: luua koomiks rahvuskangelase elust, mis toob esile tema loomingulise elukutsega seotud raskused tasutaks Nõukogude okupatsioon.

BologanaRagazzi auhinda antakse välja alates aastast 1966. See on üks prestiižsemaid tunnustusi lasteraamatute kirjastamise valdkonnas. Auhinnaga tunnustatakse parimaid illustreeritud lasteraamatuid ning preemia määramisel võetakse arvesse raamatu graafilist kujundust ja väljaande kvaliteeti. Auhind antakse välja neljas kategoorias: ilukirjandus, aimekirjandus, esimene töö (veel avaldamata kirjanikele ja illustraatoritele) ja koomiks. Igas kategoorias antakse auhind kolmes vanuseastmes: varane lugeja, keskmine vanuseaste ja noor lugeja. Preemia kuulutatakse välja Bologna rahvusvahelisel raamatumessil.

Vaata nimekirja preemia laureaatidest läbi aastate Salaborsa Noorteraamatukogu veebilehelt.