fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Rahvusvaheline lugemisprojekt Meie Väike Raamatukogu 2020/2021

Kirjastus Päike ja Pilv kutsub koolide 1.–2. klasse, kooliraamatukogusid ja koolieelikute lasteaiarühmi liituma rahvusvahelise lugemisprojektiga Meie Väike Raamatukogu. Projekti toetab Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Peale Eesti osalevad projektis koolid, raamatukogud ja kirjastused Sloveeniast ja Horvaatiast. Projekt toimub Eestis teist korda, 2018/2019. õppeaastal osales selles 4000 last.

Kellele on projekt mõeldud?

Meie Väike Raamatukogu on mõeldud 1.–2. klassi õpilastele, kuid kaasa võivad lüüa ka koolieelikud. Lugemisprojekti tegevustega soovitakse rikastada emakeele-, aga ka kunsti-, töö- või loodusõpetuse tunde, samuti sobib nendega sisustada ka näiteks temaatilist klassiõhtut.

Millal projekt algab ja kui kaua kestab?

Koolides algab projekt 15. oktoobril 2020 ja kestab 14. juunini 2021. Iga projektis osaleva klassi või rühma õpetaja valib ise, millal ta soovib tegevustega pihta hakata.

Mida loetakse?

Loetakse kuut lasteraamatut, mille autoriteks on Kadri Lepp ja Piret Jaaks Eestist, Anete Melece Lätist, Jana Bauer Sloveeniast ning Krešimir Krnic (ehk Dr Jazbec) ja Silvija Šesto Horvaatiast. Kõik õpilased saavad temaatilise töövihiku.

Kuidas osaleda?

Anna oma osalemissoovist teada paikejapilv@paikejapilv.ee.

Korraldajad saadavad sulle põhjalikuma info ja osavõtuvormi, mis tuleb täita ja tagasi saata.