fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Raamaturõõm ümber ilma

RLRP-2013-plakat-vaikeTäna, 2. aprillil, Hans Christian Anderseni sünnipäeval tähistab maailm rahvusvahelist lasteraamatupäeva. Sel puhul on saatnud IBBY (International Board on Books for Young People) USA sektsioon maailmale sõnumi pealkirjaga „Raamaturõõm ümber ilma”. Sõnumi autoriks on luuletaja ja lasteraamatute autor Pat Mora, plakati autoriks kirjanik, kunstnik ja muusik Ashley Bryan.

IBBY Eesti osakonnal on suur rõõm just täna teatada, et oleme esitanud Eesti autori, armastatud lastekirjaniku Aino Perviku H. C. Anderseni preemia kandidaadiks. Anderseni preemia on tähtsaim rahvusvaheline lastekirjanduse auhind, mida IBBY on välja andnud alates 1956. aastast. Auhinnale esitatakse lastekirjanikke ja illustraatoreid, kes on oma elutööga andnud panuse lastekirjanduse edendamiseks. Žüriisse kuuluvad lastekirjanduse asjatundajad üle kogu maailma ja žürii teeb oma otsuse teatavaks aprillis 2014 Bolognas.

Aino Pervik esineb täna Helsingis soome ja eesti lastekirjanduse ühisseminaril „Silta meren yli”. 2.-4. aprillil räägib ta lasteraamatutest ja lastekirjaniku elust Vikerraadio saates „Laste lood: raamaturõõm Aino Pervikuga”, mis on eetris kell 9.45 ja kordusena kell 18.30.

Raamaturõõmu! Head lugemist lastele ja koos lastega!

Leelo Märjamaa
IBBY Eesti osakond
T 53 860 890

Raamaturõõm ümber ilma

Pat Mora

Loeme koos, sina ja mina.
Näe, tähtedest saavad sõnad
ja sõnadest raamatud,
mille järele sirutame käed.

Kuuleme sosinaid
ja lehekülgedel mühisevaid jõgesid,
karusid Kuule
naljakaid laule laulmas.

Käime salapärastes lossides
ja meie kätest tõusevad õitsvad puud
otse taevasse. Vahvad tüdrukud lendavad,
poisid püüavad säravaid tähti.

Loeme koos, sina ja mina, edasi ja edasi,
raamaturõõm tiirleb ümber ilma.

Tõlkinud Kätlin Kaldmaa