fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Tulge lastekaitsepäeva tähistama!

Lasteombudsman kutsus koos Eesti Lastekirjanduse Keskusega kooliõpilasi kirjutama ja kaasa rääkima laste elu, lapsi ümbritseva keskkonna ja suhete teemadel. Üleskutsele reageeris üle 280 lapse, kes väljendasid oma mõtteid nii essee, kirjandi kui ka luulevormis. Äramärkimist leidnud tööde autorite autasustamine toimub 1. juunil, lastekaitsepäeval, Eesti Lastekirjanduse Keskuses (Pikk tn 73). Lisaks autasustamisele toimub Eesti Lastekirjanduse Keskuses lastekaitsepäeva raames veel mitmeid toredaid ettevõtmisi, kuhu on oodatud kõik lugemishuvilised lapsed koos perega.

Kava

12-13 Luuletajad Sulev Oll, Jaanus Vaiksoo, Ilmar Trull ja Wimberg loevad oma kirjutatud luulet ja räägivad natuke sellest, kuidas nende riimid sünnivad

13-14 Lasteombudsmani ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse kirjutamiskonkursil äramärgitud tööde autorite autasustamine

14-14.35 Etendus „Lood saba otsast”
Tempokas väikeste lauludega lugu, mille on Kalju Komissarovi juhendamisel lavastanud näitlejatudengid: Kaarel Targo, Rauno Polman, Liina Leinberg ja Silver Kaljula. Lood pärinevad Edgar Valteri „Pintselsabadest”, J. Chandler Harrise „Onu Remuse lugudest”, Andrus Kivirähki jutust „Lugu väikesest puuksust” ja hiina rahvamuinasjutust „Mai-Ling”. Mängivad Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia 10. lennu teatrikunsti tudengid. Etendus on TASUTA.

Lisaks toimub kell 12-15 keskuse hoovis lasteraamatute vahetuslaat „Sulle-mulle”.

Lisainfo:
Triin Soone
Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktor
617 7230