fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Piret Raud oli edukas Montreuil’ lasteraamatumessil

Piret-Raud-Prantsusmaal-2013Lastekirjanik ja illustraator Piret Raud viibis 28. novembrist 1. detsembrini 2013 Montreuil’ lasteraamatumessi külalisena Prantsusmaal. Viimase kahe aasta jooksul on seal välja antud kolm tema raamatut: „Monsieur Oiseau veut changer de peau” (Le Pommier 2012, „Härra Linnu lugu”), „Le thé des poissons et autres histoires” (Rouergue 2013, „Natuke napakad lood”), „Sa Majesté Ver-de-Terre et autres folles princesses” (Rouergue 2013, „Teistmoodi printsessilood”).

Messikava raames kohtus Piret Raud koolilastega, esines koos näitlejaga ja loomulikult jagas kuhjade viisi autogramme. Erkroosa kujundusega „Sa Majesté Ver-de-Terre et autres princesses” on käesoleval aastal kirjastuse Rouergue enimmüüdud raamat.

„Pariisi lapsed olid väga elavad ja uudishimulikud. Huvi lugemise ja raamatute vastu on seal suur: kolmetasandiline messihoone oli lastest tulvil, nii et raske oli ringi liikuda. Õpetajad olid nad kohtumisteks hästi ette valmistanud ja küsimusi sadas robinal. Nad naersid palju ja nende silmad särasid nagu küünlad jõulupuul. Kohtumise lõppedes tahtis igaüks neist mulle isiklikult head aega soovida ja kätt suruda. Kõik tahtsid midagi hästi ütelda. See oli minu jaoks äärmiselt positiivne kogemus,” rääkis Piret Raud tänavusest külaskäigust.

See oli Piret Raua jaoks teine kord Montreuil’ raamatumessil käia. Tema lasteraamatuid on seni tõlgitud kaheksasse keelde, lisa on tulekul.

Kirjaniku osalemist messil rahastas Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fond.